GÜNDEM

Kargo Kıyafetli Dolandırıcı, 145 Bin Liralık Fotoğraf Makinesini Çaldı

Kars Kağızman`da fotoğrafçılık yapan Atakan Çiftçi (44), 145 bin lira değerindeki fotoğraf makinesini, kargo kıyafeti giymiş bir dolandırıcıya kaptırdı.

Abone Ol

Çiftçi, dolandırıldığını öğrenince "Böyle bir şey başıma geleceğini aklımın ucundan geçirmemişti. Kime güveneceğimizi şaşırdık" dedi.

Olay, 9 Eylül'de İstanbul'da gerçekleşti. Kağızman'da yaşayan ve yıllardır fotoğrafçılık yapan evli ve dört çocuk babası Atakan Çiftçi, ikinci el fotoğraf makinesini sosyal medya üzerinden satışa sundu. Atakan Çiftçi'yi saat 22.39'da telefonla arayan ve adının Onur olduğunu belirten kişi, makineye talip oldu. Çiftçi, makineyi İstanbul'da yaşayan akrabası Savaş Köroğlu'nun iş yerinin adresine göndermeyi kabul etti. 7 Eylül 2024'te kargo aracılığıyla fotoğraf makinesini gönderen Çiftçi, 9 Eylül 2024'te Savaş Köroğlu'nun kargonun teslim alındığını bildirmesi üzerine, Onur adlı kişiyi arayarak bilgiyi iletti. Ancak aynı gün saat 13.49'da, kargo çalışanlarının kıyafetine bürünmüş bir kişi Köroğlu'nun iş yerine gelerek "Evrak eksik, kargoyu teslim almam lazım" diyerek makineyi aldı. O saatten sonra kargo çalışanına ve Onur adlı kişiye ulaşılamadı. Çiftçi, 145 bin TL'lik zararı ve dolandırıcılıkla ilgili şikayetçi olduğunu belirtti.

'Kargo Kıyafetli Şahıs, Kargoyu Toplama Şubesine Götüreceğini Söyledi'

Savaş Köroğlu'nun işyerinde sekreter olarak çalışan B.O., verdiği ifadesinde, "9 Eylül 2024'te Savaş Köroğlu'nun beklediği paket iş yerine ulaştı. Aynı gün saat 14.00 sıralarında, esmer ve sakallı bir kişi, turuncu renkli kargo kıyafeti giymiş olarak iş yerine geldi. Kargonun kamyondan iniş tutanağının tutulmadığını ve amirinin acil olarak teslim alınmasını istediğini belirtti. Paketin nereye götürüleceğini sorduğumda, toplama şubesine götüreceğini ve 2 saate geri getireceğini söyledi. Savaş Köroğlu'na durumu bildirdim ve kendisi de 'iki saate geri getirecekse ver' dedi. Kargoyu teslim ettim, ancak şahıs geri dönmedi" dedi.

'Kargo Şirketi Çalışanı Olmadığını Belirtti'

Atakan Çiftçi'nin eniştesi Savaş Köroğlu, yaşananları şu şekilde aktardı: "Atakan, fotoğraf makinesini alıcıya teslim etmem için bana kargoyla gönderdi. 9 Eylül 2024'te saat 14.00 civarında, ben işte olmadığım sırada kargo iş yerime ulaştı. İş yerinde yaklaşık 2-3 saat sonra, kargo şirketi kıyafeti giymiş biri geldi ve kargonun tutanaksız teslim edildiğini, tutanakla teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Sekreter hanım kargoyu teslim etti, ancak şahıs geri dönmedi. İş yerine döndüğümde olayı öğrendim ve kargo şirketini aradığımda, sistemde kargonun teslim edildiği göründüğünü ve kamera kayıtlarındaki şahsın şirket çalışanı olmadığını belirttiler. Bu durumda dolandırıldığımızı anladık" ifadeleri kullanıldı.