Kar yağışını bir fırsat olarak gören Çelik, iş yerinin önünde, topladığı karlarla iki kişilik kardan bir koltuk yaparak, bu kardan koltukta oturdu ve çay içti. Kardan yapılan bu ilginç koltuk, kısa sürede Oltu’nun ilgi odağı haline geldi.
Çelik, iş yerinin önündeki kaldırıma yaptığı kardan koltuğun çevresine de dekoratif dokunuşlar ekleyerek, Oltu Kalesi manzarası eşliğinde oldukça dikkat çekici bir görüntü ortaya çıkardı. Kardan koltuğun üzerine oturan Bilal Çelik, o anı keyifli bir şekilde çay içerek geçirdi. Çevre esnafı ve yoldan geçen vatandaşlar ise kardan koltukla birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. Koltuğun etrafındaki kalabalık zamanla arttı ve herkes bu sıra dışı eseri görmek için bir araya geldi.
Çelik, yaptığı kardan koltuğun büyük ilgi gördüğünü ve fotoğraf çektirmeyenlerin sayısının çok az olduğunu belirtti. Karın, bazı insanlar için zorluk ve sıkıntı gibi algılanabilse de, Çelik için karın farklı bir anlam taşıdığını ifade etti. "Kar, kötülükleri örtüyor" diyen Çelik, kardan koltuğun yapılış amacını da eğlenceli ve pozitif bir şekilde, çevresindekileri neşelendirmek olarak açıkladı.
Oltu ilçesinde kardan yapılan bu ilginç koltuk, sadece bir eğlence aracı olmanın ötesinde, karın güzellikleriyle de insanları bir araya getiren bir sembol haline geldi. Çelik’in bu yaratıcı hareketi, karın neşelendirici ve birleştirici gücünü de gözler önüne serdi. Bu tür eğlenceli ve pozitif etkinliklerin, zorlayıcı kış şartlarını daha çekilebilir kıldığını vurgulayan Çelik, karın bazen insanların hayatlarına neşe ve mutluluk katabileceğini de gösterdi.