GÜNDEM

Karar Duruşmasında Ortaya Çıkan Video, Cinayet Davasında Şaşırtıcı Gelişmelere Yol Açtı

Bolu'da geçen yıl miras anlaşmazlığı yüzünden kayınbiraderi Ekrem Üreten (46) ve oğlu Ersan Üreten'i (23) ağır yaralayan, diğer oğlu Erhan Üreten'i (24) ise öldüren Kenan Ünen'in (50) yargılandığı cinayet davasında, mahkemeye sunulan yeni bir video, davanın seyrini değiştirdi.

Abone Ol

İlk kez ortaya çıkan güvenlik kamera kayıtlarında, Kenan Ünen’in olay öncesinde otomobilinin bagajındaki pompalı tüfeği alıp arka koltuğa koyduğu ve bu sırada oğlu Taner Üner’in de yanında olduğu görüldü. Bu görüntülerin mahkemede incelenmesi için duruşma ertelendi.

Olay, 15 Aralık 2022 tarihinde saat 15.00 sıralarında İzzet Baysal Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Ekrem Üreten ve oğulları Erhan ve Ersan Üreten, araçlarını yıkatmak üzere oto yıkama dükkanına gittiler. Burada, miras anlaşmazlığı nedeniyle husumetli oldukları enişteleri Kenan Ünen ile karşılaştılar. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Kenan Ünen, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle kayınbiraderi Ekrem Üreten ve çocuklarına ateş açtı. Olayda ağır yaralanan Erhan Üreten hastanede hayatını kaybederken, baba ve diğer oğlu yaralandı. Kenan Ünen tutuklandı ve hakkında ‘Silahla basit yaralama’, ‘Mala zarar verme’, ‘Silahla tehdit’, ‘Tasarlayarak öldürme’ ve ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından dava açıldı.

Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında, yaralanan Ekrem Üreten ve ailesinin avukatları, sanık Kenan Ünen’in tutuksuz yargılanan oğlu Taner Üner ve avukatları hazır bulundu. Üreten ailesinin avukatı Sinan Barut, sanığa tasarlayarak adam öldürme suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Mahkemeye, olaydan 5 dakika öncesine ait olduğu belirtilen ve ilk kez ortaya çıkan güvenlik kamera kayıtları sunuldu. Videoda, Kenan Ünen’in pompalı tüfeği bagajdan alıp otomobilin arka koltuğuna koyduğu ve o anda oğlu Taner Üner’in de yanında olduğu görülüyor. Bu görüntüler, mahkeme heyeti tarafından dikkatle incelendi.

Duruşmada, Kenan Ünen cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı ve olayda öldürme kastının bulunmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, sunulan videonun bilirkişi tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğine karar vererek, duruşmayı erteledi.