GÜNDEM

Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali Büyük İlgi Gördü

Mersin’de geleneksel olarak düzenlenen ‘Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’nin 17’ncisi, bu yıl da büyük bir coşku içinde kutlandı.

Abone Ol

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sponsorların katkılarıyla Karaduvar Mahallesi’ndeki muhtarlık alanında gerçekleştirilen festival, Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun müzikleri eşliğinde yapılan kortejle başladı. Festivalde, çocuklar için tiyatro gösterileri, dans etkinlikleri ve K-Pop performansları gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ayrıca, farklı aktivite stantları da kuruldu.

Gündüz saatlerinde etkinlik alanını dolduran çocuklara, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çeşitli aktiviteler sunuldu. Yüz boyama, çocuk dans etkinlikleri ve şişme oyun parklarının bulunduğu festivalde, pamuk şeker ve patlamış mısır gibi ikramlar da dağıtıldı. Kompost ve sıfır atık stantları, çocuklara kompost yapımını öğretirken, ekim-dikim atölyesinde çocuklar kendi elleriyle çiçek dikti. Ayrıca, sportif faaliyetler kapsamında çocuklara çeşitli parkurlarda spor yapma fırsatı sunuldu.

Akşam saatlerinde gençlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, ‘Olduğu Gibi’ ve ‘5 Dakikaya Oradayım’ müzik grupları performans sergiledi. MBB Türk Müziği Topluluğu da sahne aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli ve Karaduvar Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği Başkanı Vahide Dengiz, festival için 3 aydır hazırlık yaptıklarını belirtti. Dengiz, "Sabah yoga ve denize giriş ile başladık. Gün boyunca çocuk etkinlikleri ve müzik gruplarının performansları sahnelendi. Bu festivalde ben çocuk olarak başladım, öğretmenlik yaptım ve şimdi öğrencilerim öğretmenlik yapıyor. Bayrak yarışı gibi bir festival" şeklinde konuştu.