GÜNDEM

Kapsamlı Bir Dolandırıcılık Operasyonu

Bu, Türkiye'de son yıllarda görülen büyük ölçekli bir dolandırıcılık operasyonudur.

Abone Ol

Nevşehir merkezli olarak başlayan soruşturma, 19 ilde 76 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanmıştır.

Şüpheliler, WhatsApp üzerinden yaklaşık bin 500 kişiyle iletişime geçerek, onlara "görev tamamlayarak para kazanacakları" vaadiyle kandırmışlardır. Mağdurlar, şüphelilerin banka hesaplarına toplamda 1,2 milyar TL'lik bir meblağ göndermişlerdir.

Soruşturma, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 16 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda başlatılmıştır. Şüphelilerin elde ettikleri paraları kripto para borsalarında soğuk cüzdanlara aktardıkları belirlenmiştir. 

Gözaltına alınan 76 kişinin "projeli suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dolayı adli işlemleri devam etmektedir. Soruşturma kapsamında Diyarbakır, Adana, Antalya, Ankara, Batman, Çorum, Hatay, İstanbul gibi 19 ilde operasyonlar gerçekleştirilmiştir. 

Bu tür dolandırıcılık olaylarının önlenmesi için, vatandaşların dijital platformlarda gelen benzeri teklif ve vaatlere karşı dikkatli olmaları, kişisel ve finansal bilgilerini paylaşmamaları önemlidir. Ayrıca, yetkili kurumların bu tür suçlarla etkin mücadelesi, toplumun mağdur edilmesini engelleyebilecektir.