Kaza sonrası ambulansla hastaneye kaldırılan Tuğra, tedavi altına alındı. Minibüs şoförü M.E.K., polis ekiplerinin kaza yerini neden terk ettiğini sorması üzerine, "Süreler çok sıkı, yolcuları bıraktıktan sonra hemen buraya geldim. Üzgünüm, kapıyı açtığımda hızım yüksek değildi" şeklinde açıklama yaptı.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Kaza, dün saat 10.00 sıralarında Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi'nde meydana geldi. M.E.K., minibüsünü durağa yaklaştırırken kapıyı açtı. Bu sırada Hacer Tuğra, minibüs durmadan inmeye çalıştı ve dengesini kaybederek yere düştü. Olay anı, durağın arkasındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Tuğra, yerde acı içinde kıvranırken minibüs sürücüsü olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine kaza yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Hacer Tuğra, ambulansla Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede beyin tomografisi çekilen Tuğra, müşahede altına alındı.

Polis ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra minibüs şoförü M.E.K. olay yerine geldi. M.E.K., polislerin "Neden kaza yerini terk ettin?" sorusuna, "Zaman yönetimi bizim için çok önemli. Yolcuları bırakıp hemen buraya geldim. Kapıyı açarken hızlı değildim ve çok üzgünüm" şeklinde yanıt verdi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, trafik polisi sürücüye muayenesiz araç kullanma, yetersiz ehliyet, kaza yerini terk etme ve yetki belgesiz araç kullanma gibi ihlallerden toplam 27 bin 77 lira ceza uyguladı.

Kaynak: DHA