Fiyat karşılaştırma sitesi Arabunu.com'un Kurucusu ve CEO'su Serkan Koç, kahve kültüründeki dönüşümü e-ticaret verileri ışığında değerlendirdi.

Son yıllarda evde kahve yapma alışkanlığında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu eğilim, kullanıcıların çeşitli kahve türlerini ve yeni demleme yöntemlerini keşfetmelerine fırsat tanıyor. Kahve makinelerine olan yüksek talep, kahve kültüründeki değişimin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Tüketiciler, geleneksel filtre kahve makinelerinden yüksek kapasiteli espresso makinelerine kadar birçok ev tipi kahve makinesi ile kafe kalitesinde kahveleri evlerinde hazırlama şansı buluyor. Bu trend, küresel çapta bir fenomen haline gelmiş durumda.

Serkan Koç, kahve makineleri ve evde kahve tüketimi üzerine yaptığı değerlendirmede, "Son yıllarda e-ticaret platformlarında kahve makinelerinin çeşitlenmesi ve ilan sayılarındaki artış, kahve kültüründeki evrimi açıkça gözler önüne seriyor. Her geçen gün daha fazla insan evde kahve demlemek için kahve makinesi satın alıyor. Bu eğilim devam ederken, çok fonksiyonlu ve yüksek kaliteli kahve makinelerine olan talebin artması bekleniyor. Bu makinelerin sunduğu çeşitli demleme yöntemleri, kişiselleştirme, pratiklik ve sürdürülebilirlik unsurlarını bir araya getiriyor," şeklinde konuştu.

'Tüketiciler Basit Filtre Kahve Makineleriyle Sınırlı Kalmıyor'

Serkan Koç, gelişmiş kahve makinelerinin erişilebilirliğinin artmasıyla birlikte tüketicilerin sadece basit filtre kahve makineleriyle sınırlı kalmadığını, bunun yerine manuel espresso makinelerinden ileri seviye tek kullanımlık sistemlere kadar birçok demleme yöntemini keşfettiklerini belirtti. "Bu trend, pratiklik, maliyet tasarrufu ve çeşitli kahve stilleri ile tatlarını deneme isteği tarafından yönlendiriliyor," dedi.

Arabunu gibi fiyat karşılaştırma ve ürün arama sitelerinde kahve makinelerine olan ilginin arttığını vurgulayan Koç, evde kahve demleme eğilimiyle birlikte sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığın da yükseldiğini belirtti. Koç, "Tüketiciler, çevre dostu kahve makineleri ve aksesuarlarına olan ilgiyi artırdı. Yeniden kullanılabilir kahve kapsülleri ve kompostlanabilir filtreler gibi ürünler daha fazla aranıyor. Ayrıca, enerji tasarruflu makineler ve sürdürülebilir malzemelerden üretilmiş cihazlar, kahve deneyimlerinden ödün vermeden çevresel etkilerini azaltmaya çalışan kişiler arasında popülerlik kazanıyor," ifadelerini kullandı.

Eğirdir'de Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Konferansı Eğirdir'de Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Kaynak: DHA