Festival, Kahta'ya bağlı Karacaören Köyü'nde gerçekleştirildi ve etkinliğe Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Kahta İlçe Tarım Müdürü Selim Yıldırım, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üzüm bağcılığının tanıtımını ve teşvikini amaçlayan festivalde, yöresel kıyafetleriyle halay çeken katılımcılar dikkat çekti. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, festival sırasında pekmez, kesme ve bademli sucuk gibi ürünlerin yapım aşamasına katılarak etkinliğe destek verdi. Kahta İlçe Tarım Müdürü Selim Yıldırım, bölgede 16 bin dekar alanda üzüm yetiştirildiğini belirtti ve geçen yıl 23 çiftçiye üzüm sıkma makinesi dağıttıklarını ifade etti. Festivalin, bölgedeki ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, festivalin Kahta'da ilk kez düzenlendiğini belirterek, bu tür etkinliklerin geleneksel kültürü gelecek nesillere taşımak adına önemli olduğunu söyledi. Hallaç, önümüzdeki yıllarda bir bağbozumu müzesi kurulacağını ve köylüler ile çevre halkın müzeye katkıda bulunacağı müjdesini verdi. Festivalin başarılı geçmesini dileyen Hallaç, "Bu tür etkinlikler, kültürümüzü geleceğe taşımak için büyük önem taşıyor. 1. Kerge (Bağbozumu) Festivalimiz hayırlı olsun. Gelecek yıllarda daha büyük ve güzel festivallere ev sahipliği yapacağız" dedi.

Kaynak: DHA