Başkan Öztekin, "Yaz Spor Okulları son derece önemli. Yaklaşık 10 bin öğrencimiz bu programdan yararlandı. Spor okulları, çocukların hem bilgi edinmelerine hem arkadaşlarıyla vakit geçirmelerine hem de yeni şeyler öğrenmelerine olanak tanıdı," şeklinde konuştu.

Tören, öğrencilerin kortejiyle başladı ve ardından yaz spor okullarının yanı sıra belediyenin projeleri tanıtıldı. Yaz tatili süresince 22 farklı branşta eğitim alan yaklaşık 10 bin çocuk ve genç, kapanış töreninde performanslarını sergiledi. Öğrenciler madalya ve sertifikalarını alırken, aileleri de bu anlara tanıklık etti. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve MHP Kağıthane İlçe Başkanı Şafak Taştemir de katıldı.

FARKLI BRANŞLARDA EĞİTİM

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Kağıthane Belediyesi Yaz Spor Okulları, 4-15 yaş arası 10 bin çocuğa 22 farklı branşta eğitim verdi. Programda basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, badminton, hentbol, dart, futbol, futsal, modern ve geleneksel okçuluk, jimnastik, karate, taekwondo, wushu, yüzme, güreş, tenis, buz pateni, boks, engelli basketbol ve engelli yüzme gibi alanlarda eğitimler yer aldı.

“YAZ SPOR OKULLARI ÇOK ÖNEMLİ”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Yaz Spor Okulları çocuklar için çok önemli. Spor alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması büyük önem taşıyor. Kağıthane’de her yıl binlerce çocuk spor okullarımıza kayıt yaptırıyor. Çocuklarımız uzman eğitmenler eşliğinde eğitimlerden çok memnun kaldılar. Katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum ve ailelerimize teşekkür ediyorum," dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİ

Yüzme branşında eğitim alan Ayşe Şira Delibaş, "Hevesliydim ve yaz okulunu çok istiyordum. Burada eğlenerek öğrendim. Voleybol ve yüzmede kendimi daha çok geliştirdim," dedi. Atletizm branşında eğitim gören Elif Yağmur Sezer, "Antrenmanlarımızda ısınma ve gerdirme hareketleri yapıyoruz. Bazen kuvvet günü, bazen kros günü oluyor. Kros günlerinde uzun mesafe koşuları yapıyoruz. Kendi branşımıza uygun olarak çalışıyoruz," şeklinde konuştu. Ilgın Özbek de, "Her gün farklı çalışmalara katılıyoruz. Isınma ve gerdirme hareketlerinin ardından kuvvet ve kros çalışmaları yapıyoruz. Herkesin branşı farklı, bu nedenle çeşitli antrenmanlar yapıyoruz," ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve protokol üyeleri, Yaz Spor Okulları'nda başarılı olan öğrencilere madalya ve sertifikalarını verdi.

Kaynak: DHA