Yangında bir dükkan ile park halindeki 4 araç zarar gördü.

Yangın, 5 Eylül Perşembe günü, saat 04.00 sularında Gültepe Mahallesi, Haşmet Sokak’ta başladı. İddiaya göre, 13 yaşındaki Kuzey Ş. ve arkadaşı Kuzey D., kapalı bir peynirci dükkanının önündeki dolabı ateşe verdi. Dolabın üzerindeki kağıt parçalarını yakarak dolabın içine attılar ve olay yerinden uzaklaştılar. Kısa sürede büyüyen yangın, önce dükkanın içine, ardından binaya ve park halindeki 3 araca sıçradı. Yangında dükkan içindeki bir motosiklet de zarar gördü.

Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için harekete geçti. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı, ancak ciddi hasar meydana geldi. Yangında ölen veya yaralanan kimse olmadı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, yangının çıkış nedenini ve çocukların dolabın üzerindeki kağıtları nasıl ateşe verdiklerini belirledi. Kuzey Ş. ve Kuzey D.’nin kimlikleri tespit edilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Dükkan sahibi Ahmet Çinray, dükkanın sadece iki hafta önce açıldığını ve yaklaşık 4 milyon lira hasar meydana geldiğini belirtti. Çinray, yangın sırasında binanın en üst katında arkadaşlarıyla kaldıklarını ve gece 4 sularında bina sakinlerinin kendilerini uyandırdığını söyledi. Dükkanın yanmasıyla karşılaştıklarında paniklediklerini ifade eden Çinray, hasarın detaylarına dair bilgi verdi. Çinray, içerdeki hasarın yaklaşık 3 milyon lira, dışarıdaki hasarın ise 500-600 bin lira olduğunu ve toplamda 4 milyon lira zarar oluştuğunu belirtti. Ayrıca, yangının 5. kata kadar sıçradığını, 3 aracın hasar gördüğünü ve motosikletin de zarar gördüğünü ekledi. Çinray, zararın karşılanmasını ve dükkanlarının tekrar eski haline getirilmesini talep etti.

Kaynak: DHA