Anne Dilek Ergül, oğlunun anaokulunun ilk gününde bahçede iki saat boyunca tek başına kaldığını belirterek, okul hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüntüler sosyal medyada yayımlandıktan sonra bir başka veli de çocuğunun kaydını okuldan sildirdi.

Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır” Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır”

Olay, 19 Ağustos Pazartesi günü Çağlayan Mahallesi, Zengin Sokak’taki bir anaokulunda meydana geldi. Dilek Ergül, çocuğunu anaokulundan almaya gittiğinde, çocuğunun ağlayarak nefesi kesilene kadar bahçede tek başına kaldığını fark etti. Okul yönetimi, bu durumu 'bir anlık ihmal' olarak değerlendirdiklerini belirtti. Ancak, videolar sosyal medyada paylaşıldığında, bir veli de çocuğunun o anki halinin kendi çocuğuna ait olduğunu düşünerek okuldan ayrıldığını duyurdu.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ergül, çocuğunun yaşadığı travmanın ardından okulun kendisiyle anlaşmak istemesi karşısında bu durumu kabul etmediğini belirtti. Görüntülerde, çocuğun 'anne' diye ağlayarak yardım istediği ve okulun bahçesinde tek başına kalmış olduğu net bir şekilde görülüyor.

Kaynak: DHA