Bebeklik döneminde üç farklı açık kalp ameliyatı geçiren Demir, geçen Ramazan ayında ritim bozukluğu nedeniyle zor günler yaşadı. Ailesi, 15 hastane gezmesine rağmen çözüm bulamayınca, Samsun'daki bir doktor tarafından Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Aritmi ve Elektrofizyoloji Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Abdülkadir Uslu'ya yönlendirildi.

Doç. Dr. Uslu, Kadriye Demir'in “Meslek hayatımda ilk kez bu anatomideki bir kalbe ablasyon uyguladım” dediği radyofrekans ablasyon yöntemiyle Kadriye’nin kalbini sağlığına kavuşturdu. Kadriye Demir, yıllarca hastanelerde geçirdiği zaman ve zorluklara rağmen, “Kalbim yarım doğmuş olabilir ama ben süper bir prenses gibi hissediyorum” diyerek hayat dolu olduğunu belirtti.

Kadriye, 23 Nisan 1990’da doğduğunda doktorlar uzun süre yaşamasının mümkün olmayacağını belirtmişti. Normalde iki karıncık ve iki kulakçık bulunan kalpte, Kadriye’nin tek karıncık ve tek kulakçığı vardı. Küçük yaşlarda geçirdiği ameliyatlar sayesinde gelişimini tamamladı ancak çocukluk yılları hastane ve tedavi ile geçti. En büyük hayali polis olmaktı, ama hastalığı nedeniyle okulda zorluklar yaşadı.

Sonunda, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen radyofrekans ablasyon tedavisi ile hayatına devam edebildi. Doç. Dr. Uslu, Kadriye'nin durumunun nadir görülen bir vaka olduğunu belirterek, “Bu tür hastalarda aritmi müdahaleleri oldukça komplike olabiliyor. Kadriye’nin kalbinin anatomisi tamamen farklı ve bu tür durumlarda tedavi süreci zorlayıcı olabiliyor,” şeklinde konuştu.

Kadriye Demir’in babası Mustafa Demir, kızının yaşatılması için yıllarca mücadele ettiğini ve son olarak Ramazan ayında yaşadığı ritim bozukluğu nedeniyle 14-15 hastane gezdiklerini belirtti. “Oğlum ve eşimle birlikte çok zorlu dönemler geçirdik. Kadriye’nin sağlığı için her şeyi yaptık. Şimdi sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz,” dedi.

Kadriye Demir, polis olmayı çok istediğini ancak hastalığı nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremediğini belirterek, “Babamın baş tacıyım, bu da bana yeter. Kalbim yarım olabilir, ama ben kendimi bir prenses gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Kaynak: DHA