GÜNDEM

Kadıköy'de Cumhuriyet Savcısına Saldırı: O Anlar Kamerada

Kadıköy'de geçtiğimiz Cuma akşamı yaşanan bir olayda, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izleyen Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, otoparka yöneldiği sırada kornaya basan bir sürücü tarafından darbedildi.

Abone Ol

O anlar, otoparkın güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 30 Ağustos'ta gerçekleşti. Maçın ardından otoparka gelen Savcı İşçimen, aracını park ettikten sonra otoparktan çıkmak üzere hareket etti. Bu sırada arkadan gelen bir sürücü kornaya basarak savcıyı uyardı. Araçtan inen savcı ile sürücü arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sürücü, savcıya fiziksel saldırıda bulunarak darp etti. Çevredekilerin müdahalesiyle kavga sona erdi.

Savcı İşçimen, olay sonrası polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, otoparkın güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganları belirlemeye çalıştı. Savcı, kamera kayıtlarını inceledikten sonra iki şüpheliyi teşhis etti. Bu kişilerden T.T. polis tarafından yakalandı, diğer saldırgan E.G. ise henüz bulunamadı. E.G.'nin 7 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı kınayarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, Savcı İşçimen'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.