GÜNDEM

Kaçkar Dağları'nda 40 Yıldır Arıcılık Yapan İbrahim Altay'ın Başarısı

Artvin Yusufeli`nde, babasından öğrendiği arıcılığı 40 yıldır sürdüren İbrahim Altay (66), ürettiği ballarla hem geçimini sağlıyor hem de yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Abone Ol

Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 250 metre yükseklikte, Kaçkar Dağları'nın eteklerinde bal üretimi yapan Altay, “Bu bölgenin balı gerçekten özel. Herkes buranın balını almak istiyor. Biz de organik bal üretmeye devam ederek hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yusufeli'nin Altıparmak Köyü'nde, yaklaşık 150 kovanda bal üretimi yapan İbrahim Altay, babasının vefatından sonra da mesleği devralarak sürdürdü. Yüksek rakımlı bölgede ürettiği bal, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgiyle karşılanıyor. İleri yaşına rağmen arıcılığa devam eden Altay, bu üretimle ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

“40 Yıldır Bu İşle Uğraşıyorum”

Babasından devraldığı mesleği sürdürdüğünü belirten İbrahim Altay, “Bu bölgenin balı oldukça özgün. İnsanlar buranın balını talep ediyor. Biz de organik bal üretmeye özen gösteriyoruz. Buradaki floranın çeşitliliği ve yüksek rakım, balın tadını özel kılıyor. Babamla birlikte yaklaşık 40 yıldır bu işi yapıyorum. Babamın vefatından sonra ben devam ettim ve ailemle birlikte ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorum” dedi.

“Balı Arkadaşlarıma da Götüreceğim”

Eskişehir’den memleketine gelen İbrahim Çelik, Artvin’in doğal ortamında üretilen balı çok beğendiğini ifade ederek, “Bu muazzam doğada, binlerce çiçek arasında üretilen organik balı aldım. Eskişehir’e döndüğümde sadece kendime değil, arkadaşlarıma da götüreceğim” dedi.

“Balımız Artık Çok Kıymetli”

Organik balın değerinin arttığını belirten Adem Avcı, “Memleketimizin her ürünü kıymetlidir. Özellikle son zamanlarda balımızın değeri çok arttı. İstanbul’da yaşıyorum ve buradan ürünleri alıp götürüyorum. İstanbul’dan da birçok arkadaşım bal istedi” dedi.