GÜNDEM

Kaçan Alkollü Sürücü, Polis Araçlarına Çarptıktan Sonra Yakalandı

Aksaray’da, polislerin 'Dur' ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan alkollü sürücü, sonunda polis otosuna çarptı ve yakalandı.

Abone Ol

Sürücü Hüseyin Y. (38), alkol testinde 2.51 promil alkollü çıkarken, hakkında 21 bin 929 TL ceza kesilerek gözaltına alındı.

Olay, gece 01.30 sıralarında Taşpazar Mahallesi’nde meydana geldi. Polis ekipleri, şüpheli bir hafif ticari aracı durdurmak istedi, ancak sürücü 'Dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Polis ekipleri sürücünün peşine düştü ve yaklaşık bir saat süren kovalamacanın ardından, hafif ticari araç, Paşacık Mahallesi'nde polis otosuna çarptı. Yapılan kontrolde sürücü Hüseyin Y.'nin yüksek miktarda alkollü olduğu belirlendi ve ayakta durmakta zorluk çektiği gözlemlendi.

Hüseyin Y.'ye 21 bin 929 TL para cezası kesilerek gözaltına alındı. Ayrıca, yanında bulunan ve alkollü olduğu belirtilen arkadaşının, polislere kimlik göstermeyi reddettiği ve tepki gösterdiği bildirildi. Arkadaş, “Ben içen adamım, bana kimse kelepçe takamaz. Siz şimdi bizi yakaladınız mı? Ben size kimliğimi vermem. Şoförün yanında içiyorum, bana neden kimlik soruyorsunuz?” şeklinde konuştu.