GÜNDEM

Jandarma Olma Hayali Olan Kız Çocuğuna Sürpriz Ziyaret

Osmaniye’de, jandarma olma hayali kuran 12 yaşındaki Nisanur Yılmaz’a, kadın jandarmalar sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Abone Ol

Jandarma şapkası hediye edilen Nisanur, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı'na davet edilerek jandarmanın işleyişi ve çalışma ortamı hakkında bilgi aldı.

Çağsak köyünde yaşayan Halime Çam, torunu Nisanur Yılmaz'ın “Büyüyünce kadın jandarma olacağım, kadın jandarmalarla tanışmak istiyorum” şeklindeki talebini 112'yi arayarak iletti. Bu talep üzerine İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri Nisanur Yılmaz’ı evinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kadın jandarma personeli, Nisanur’a jandarma mesleği hakkında bilgilendirme yaptı ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Nisanur’a ayrıca bir jandarma şapkası hediye edildi. Ziyaretin ardından, Nisanur Yılmaz, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’na davet edilerek, jandarmanın çalışma ortamı ve iş akışı hakkında detaylı bilgi aldı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, çocukların hedeflerine ulaşmaları için kararlılıkla desteklenmeye devam edileceği vurgulandı.