GÜNDEM

İZTO Rotasını ABD'ye Çevirdi

İzmir Ticaret Odası, üyelerinin farklı pazarlara açılması amacıyla rotasını Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) çevirdi.

Abone Ol

ABD'nin en önemli sektörel etkinliklerinden biri olan 'RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı'na düzenlenen ziyaret organizasyonu kapsamında Los Angeles'a giden İzmirli heyet, ülkede önemli temaslarda bulunarak iş birliklerinin gelişmesi için ilk adımları attı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, Meclis Üyeleri Lütfi Kılıç, Mehmet Yavuz Alkan ve Metin Akçay, 75. Plastik Grubu Meslek Komitesi Başkanı Haşim Uygun, Komite Üyesi Mehmet Nuri Ertaş ile 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Meslek Komitesi Üyesi Caner Tan'ın da aralarında bulunduğu 26 kişilik heyet, 9-12 Eylül 2024 tarihleri arasında ABD'ye gitti. İzmirli heyet, ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ve Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Said Dolu'yu ziyaret etti. Ziyarette, ABD'li firmaların temiz enerji sektörüne yönelik ilgisinin Uzak Doğu'dan Türkiye'ye kaydığı vurgulandı ve İzmirli üreticilerin Kaliforniya pazarına girebilmeleri için Ticaret Ataşeliği'nin her türlü desteği sağlayacağı belirtildi.

Dünya Ligindeki Firmalar ile Görüşüldü

Heyet, organizasyonun ikinci gününde 'RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı'nı ziyaret ederek, dünya genelindeki ve ABD'deki en önemli enerji kuruluşları olan 'Solar Energy Industries Association' ve 'Smart Electric Power Alliance' yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ABD’nin devlerine Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Amerika Kıtasına İlk Organizasyon

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, ABD Ticaret Müsteşarlığı ile iş birliğinde ilk kez Amerika kıtasına yönelik bir ziyaret organizasyonu gerçekleştirdiklerini vurguladı. Özgener, “Heyetimizin ziyaret ettiği fuar, kendi alanında dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. 1300'ün üzerinde firmanın stant açtığı, dünyanın dört bir yanından 70 binin üzerinde profesyonelin ziyaret ettiği bu etkinlikte İzmir’i temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu pilot organizasyonu, farklı sektörlerden fuarlara yönelik devam ettirerek üyelerimizin yeni pazarlara açılmalarına katkı sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Wenergy İzmir'e Davet

Ziyaret kapsamındaki görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, ABD'de görüştükleri firmaların temsilcilerini mayıs ayında düzenlenecek Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı'na davet ettiklerini belirtti. İşleyen, “Olumlu geri dönüş aldık ve Türkiye'nin temiz enerji konusunda önemli bir pazar olduğunu ifade ettiler. Tüm görüşmelerin Wenergy Fuarı'na ivme kazandıracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.