İzmir Valiliği'nin koordinesinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında, 9 Eylül Pazartesi günü kent genelinde çeşitli kutlama programları gerçekleştirilecek.

Kutlamalar, sabah saatlerinde başlayacak. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Basmane Polis Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanı'na doğru Atatürk posteri taşıyarak '102. Yıl Zafer Yürüyüşü' düzenleyecek. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Konak Atatürk Meydanı'ndaki hükümet konağı önünde temsili bayrak teslim töreni yapılacak. Daha sonra, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek kutlama töreninde protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya gelecek ve gösterileri takip edecekler.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı tarafından '9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu' konulu panel gerçekleştirilecek. 1. Kordon'da süvari birliklerinin atlı yürüyüşü de etkinlikler arasında yer alacak. Ayrıca, Güney Deniz Saha Bando Komutanlığı, Konak Atatürk Meydanı'nda konser verecek. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı ile Kültür Park Lozan Kapısı arasında dev Türk bayrağının taşınacağı fener alayı ile devam edecek ve Kültür Park Çim Alan'daki Haluk Levent konseri ile sona erecek.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, tüm İzmirlileri bu anlamlı günün coşkusunu paylaşmaya davet etti. Vali Elban, "9 Eylül, hem yurdumuzun hem İzmir'in bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 102 yıl önce Anadolu'daki düşman işgaline son veren ecdadımızın bizlere bugün yaşattığı bu büyük gurur vesilesiyle, tüm hemşehrilerimizi kutlama etkinliklerimize katılmaya ve kentimizi Türk bayraklarıyla donatmaya davet ediyorum" dedi.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Kutlama etkinlikleri ile ilgili detaylı programın İzmir Valiliği'nin internet sitesindeki duyurular bölümünden öğrenilebileceği belirtildi.

Kaynak: DHA