GÜNDEM

İzmir'deki Yangında Evleri Yananlar, Yaşadıklarını Anlattı

İzmir Karşıyaka`da, Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos'ta başlayan ve 62,5 saat süren yangında, Onur Mahallesi'ndeki 17 ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Abone Ol

Yangın, 105 evi boşaltmaya ve 44 iş yerini tahliye etmeye neden oldu. Yaklaşık 1600 hektarlık bir alanı etkileyen yangın, Karşıyaka'nın yanı sıra Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de yayıldı. Yangın, 16 Ağustos'ta saat 12.30 civarında kontrol altına alındı.

"Evin İçindeki Hiçbir Şey Kalmadı"

Evleri yanan üniversite öğrencisi Yağmur Mızrak (22), yangının ardından yaşadıklarını şöyle anlattı: "9 Eylül'de üniversite açılacak ama ne bavulum ne de eşyalarım kaldı. Evdeki tüm eşyalarımız yandı. O gün evden sadece üzerimizdekiyle çıktık. Kitaplarım ve bilgisayarım da yok. Evin içindeki her şey yok oldu. Şu anda ya akrabalarımızın evindeyiz ya da açık hava koşullarında kalıyoruz."

"Evlerimiz Kül Oldu"

İbrahim Mızrak (56), yangın sırasında oğlunun evine yardım etmek üzere gittiğinde kendi evinin yandığını öğrendiğini belirtti. "Yangın başladıktan sonra yollar kapalıydı ve yardım ekipleri yeterince hızlı gelemedi. Ne oğlumun evini kurtarabildik ne de kendi evimizi. Daha önce kirada yaşıyordum, buradaki evimi aldım ama şimdi o da kül oldu. Eğer yer verirlerse buraya yeni bir ev yapmak istiyoruz. Şu an ailemle birlikte arabada kalıyoruz" dedi.

"Ailemizi Kurtardık, Evimiz Gitti"

Mehmet Eliaçık (66), yangın sırasında kızının evinin yandığını, torununun ayaklarının yandığını ve şu an hastanede tedavi gördüğünü söyledi. "Bu evi ben yaptım ve kızımı burada yaşatmak istedim. Kızım ve torunlarım evdeydi, çatının üzerine bir şey düşmüş ve ev yanmış. Küçük torunumun ayakları yandı, diğerleri de farklı yerlerde kalıyor. Yeterli yardımı alırsak yeni bir ev yapabiliriz."

"Ekipler Elinden Geleni Yaptı, Ama Yetersizdi"

Yangın sırasında iş yerinde olan Şahin Çetin, ailesinin son anda kurtulduğunu anlattı. "Yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve bizim mahallemize kadar geldi. İtfaiyeciler havadan ve karadan müdahale etti ama rüzgarın etkisiyle yetersiz kaldılar. 81 ildeki tüm ekipler buraya gelse de yangını söndüremezdi" dedi.

"Oğlum Makineye Bağlı, Destek Bekliyoruz"

Çetin, 3 yaşındaki astım hastası oğlu Miran Ümit’in makinelerle yaşadığını belirtti. "Oğlum yoğun bakımda kaldı ve şuan buhar makinesine bağlı. Hayırseverler bu makineyi temin etti ama bu durum kış yaklaşırken bizi zor durumda bırakıyor. Komşularımız ve akrabalarımızın yanındayız, ama bir an önce kalıcı çözümler bulmamız gerekiyor" diye konuştu.