Uzun yıllardır kullanılan ve bu nedenle aşınarak kazalara yol açabilen yürüyen merdivenler, bakım sürecine alındı. 27 Eylül itibarıyla 27 yürüyen merdiven yeniden hizmete sunuldu. Bakım süreçleri devam eden 30 yürüyen merdivenin ise ekim ayı sonuna kadar etap etap devreye alınacağı duyuruldu.

İzmir Metro A.Ş. yönetimi, yürüyen merdivenlerde yaşanan arızalar ve kazalar sonrasında, 194 merdivenden ağır bakım gerektirenleri belirleyip gruplar halinde bakıma aldı. Bakımı yapılan merdivenlerin yenilenmesi ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için gerekli parçaların üretim ve temin süreçleri tamamlanma aşamasına geldi.

27 Yürüyen Merdiven Tekrar Hizmete Girdi

Temmuz ayında başlatılan bakım çalışmaları sonucunda, şu ana kadar 27 yürüyen merdiven ağır bakımları tamamlanarak tekrar hizmete sunuldu. Bakım ve onarım süreçleri devam eden 30 yürüyen merdiven ise etap etap tekrar devreye alınacak. Tüm yürüyen merdivenlerin ekim ayı sonuna kadar hizmete girmesi planlanıyor.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Asansör Durumu

İzmir metro istasyonlarında toplamda 84 asansör bulunuyor. Bu asansörlerden sadece 6'sı ağır bakım nedeniyle devre dışı bırakıldı. Bu asansörlerden ikisi 12 Eylül Perşembe günü yeniden hizmete sunuldu. Şu anda 80 asansör sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kalan 4 asansörün bakım ve onarım çalışmaları ise en kısa sürede tamamlanacak.

Kaynak: DHA