GÜNDEM

İzmir'de Sokakta Akıma Kapılan 2 Kişinin Ölümüne Dair 42 Sanık İlk Kez Hakim Karşısına Çıkıyor

İzmir'de meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan sokak akımı olayının davası başladı.

Abone Ol

Olayın ardından Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Deniz’in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, dava öncesinde açıklamalarda bulundu. Baba Ahmet Abi, sorumlu kişi ve kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek, “Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, belediye ile elektrik şirketinin ihmali sonucu yaşanan bu trajik olayda iki kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Arıklı, “İhmaller zinciri sonucunda hayatını kaybeden iki vatandaşımızdan biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıydı ve Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisiydi. Aile kamu davasını açtı ve biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bu olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Özge Ceren Deniz’in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek ise, “Bugün Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüne ilişkin dava İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak. 13’ü tutuklu, 29’u adli kontrollü olmak üzere 42 sanık hakkında açılan dava bugün başlıyor. Adil bir yargılama süreci istiyoruz ve suçlu olan herkesin en üst düzeyde cezalandırılması için gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.