GÜNDEM

İzmir'de Şok Edici Olay: Gasp, Soygun ve Cinayet

İzmir'in Torbalı ve Karabağlar ilçelerinde korkunç bir suç zinciri yaşandı.

Abone Ol

Bülent Şengün isimli şüpheli, önce taksi şoförü Arif Karabacak'ı gasbettikten sonra tabanca ile öldürdü. Şengün, ardından yoldan geçen bir hafif ticari aracı gaspetti.

Hafif ticari araçla Torbalı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yönelen Şengün, burada bir marketi soymak üzere içeri girdi. Soygun sırasında markete giren 16 yaşındaki İlayda Aygar, Şengün tarafından 3 el ateş edilerek ağır yaralandı. Yaralı genç kız, sağlık ekipleri tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı ve yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Şengün, marketten kaçarken, ATM'den para çeken Engin K.’yı da gaspetti. Engin K., Şengün tarafından tabanca ile vurularak hayatını kaybetti.

Şengün, hafif ticari araçla kaçmaya devam ederken, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Üzerinde yapılan aramada, 13 ecstasy hap bulundu. Şüphelinin olayları gerçekleştirirken uyuşturucu madde kullandığı belirlendi.

Jandarma ve polis ekipleri, taksici Arif Karabacak'ın öldürülmesinin ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve birçok güvenlik kamerasını inceledi. Şüphelinin yakalanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Bu trajik olay, İzmir'de büyük bir şok etkisi yarattı ve güvenlik güçlerinin dikkatli çalışmaları sayesinde kısa sürede çözüme kavuşturuldu.