GÜNDEM

İzmir'de Şoförü Polisten Kaçan TIR, İki Otomobilin Üzerine Devrildi; 2 Yaralı

Olay, İzmir Buca`da meydana geldi.

Abone Ol

Aşırı yüklü olduğu için yediemine çekilmek istenen bir TIR, şoförünün polisten kaçma çabasında direksiyon hakimiyetini kaybederek iki otomobilin üzerine devrildi. Kazada iki kişi yaralandı.

İstanbul'dan aldığı demiri İzmir'e getiren Volkan Tosun yönetimindeki TIR, çevre yolunda trafik polisleri tarafından durduruldu. Yapılan kontrolde TIR'ın aşırı yüklü olduğu tespit edildi ve yediemine çekilmesine karar verildi.

Bu sırada TIR şoförü Tosun, şahsi eşyalarını alacağını söyleyerek direksiyonun başına geçti. Ardından da TIR'ı hareket ettirip, kaçmaya başladı. Polis, TIR'ın peşine düştü. 

Buca ilçesi Batı sapağı girişinde TIR şoförü Tosun, direksiyon hakimiyetini kaybetti. TIR, kaldırıma çıkarak park halindeki otomobil ile Hüseyin Çetin yönetimindeki hafif ticari aracın üzerine devrildi. 

Kaza, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde TIR'ın park halindeki araçların üzerine yuvarlanması ve çarpması net bir şekilde görülüyor. 

Kazada, iki kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, kaçan TIR şoförü Volkan Tosun'u yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 

TIR'ın aşırı yüklü olduğunun tespiti üzerine yediemine çekilmesine karar verilmişti. Ancak şoför Tosun, polisten kaçmak için direksiyon hakimiyetini kaybederek iki aracın üzerine devrilmesine neden oldu. Kazada iki kişinin yaralanması, TIR şoförünün tehlikeli ve sorumsuz davranışının sonucu olarak ortaya çıktı.

İzmir'de meydana gelen bu kaza, TIR şoförlerinin kurallara uyması ve yetkililerle işbirliği içinde olması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Aşırı yüklü araçların yola çıkması hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları için ciddi tehlike oluşturuyor. Yetkililerin, ağır tonajlı araçların denetimlerini sıklaştırması ve gerekli tedbirleri alması önem arz ediyor.