İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, halkın cep telefonlarıyla paylaştığı kirlilik görüntülerinin ardından temizlik çalışmalarına başladı.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün 'kuvvetli yağış' uyarısı sonrasında İzmir'de etkili olan gök gürültülü sağanak, derelerin debisini artırdı. Yağmur sularının denize taşıdığı çöpler, Karşıyaka sahilinde kirliliğe yol açtı. İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ve kötü kokuya ek olarak sahilde biriken çöpler, vatandaşların tepkisini çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu kirliliğe karşı temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

'İZMİR’E HİÇ YAKIŞMIYOR'

Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı

Ağrı’dan İzmir’e gezmeye gelen Cihat Şuur (30), kentte karşılaştığı kötü kokudan ve kirlilikten dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Şuur, "Buraları hiç güzel görmedim. Deniz kenarına geldiğimde bu kirlilik ve koku ile karşılaşmak şehre hiç yakışmıyor. Temizlik çalışmaları yapılıyor ama dört gündür buradayım ve sahilde dolaşmaya çalıştık, kokudan dolayı uzun süre duramadık. Daha önce Antalya ve İstanbul gibi büyükşehirlere gittim; bu tür bir kirlilikle hiç karşılaşmadım. İzmir’e yakışmadı, hiç hoş bir görüntü değil" şeklinde konuştu.

Necdet Kanatlı (65) ise kokudan rahatsız olduğunu ve balık ölümlerinin üzücü olduğunu ifade etti. Kanatlı, "Bu kadar kirliliği görmek beni şaşırttı. Temizlik çalışmaları yetersiz kalıyor. Yağmurlar İzmir'i sel altında bırakıyor, yeterli çalışma yapılmıyor" dedi.

Kaynak: DHA