Serdar Karamus hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 1-3 yıl hapis cezası talep edilirken, talep edilen akıl sağlığı raporu mahkemeye ulaşmadı. Mahkeme, raporun beklenmesine ve çiftin aile mahkemesindeki boşanma davası dosyasının incelenmesine karar verdi.

Olay, 21 Aralık 2023 tarihinde İzmir’in Yalı Mahallesi’nde, Sedat Kahraman Parkı’nda gerçeklti. İşsiz olan Serdar Karamus, boşanma aşamasındaki eşi Gözde Karamus’un yolunu kesti ve tabancayla 4 el ateş ederek eşini sırtından ve başından vurdu. Ardından, aynı tabancayı çenesinin altına dayayarak kendine de ateş etti. Olayda Gözde Karamus hayatını kaybederken, Serdar Karamus ağır yaralı olarak tedavi altına alındı ve tutuklandı.

2 Suçtan Ceza İstemi

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Serdar Karamus hakkında, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Duruşmada, Serdar Karamus tutuklu olarak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. Gözde Karamus’un ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadınları ve Çocukları Yaşatma Derneği’nin üyeleri ile taraf avukatları duruşmada yer aldı.

Mahkeme, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirleyen raporun henüz gelmediğini belirtti ve bu raporun gelmesini beklemeye karar verdi. Ayrıca, sanık ile mağdurun aile mahkemesinde süren boşanma davasının dosyasının da incelenmesine karar verdi. Duruşma, bu incelemelerin ardından ertelendi.

Kaynak: DHA