GÜNDEM

İzmir'de 'Doğanlar' Çetesi Operasyonunda 9 Gözaltı

İzmir'de gerçekleştirilen 'Doğanlar' Çetesi operasyonunda, suç örgütünün lideri M.D. ve 8 diğer şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütüldü. 

Çete, maddi açıdan zor durumda olan vatandaşlara senet karşılığı borç para veriyordu.  Ödemeleri yapmayan kişilerin para ve mallarını, silahla tehdit ederek gasp ettikleri tespit edildi.  Örgüt, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "yağma", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi" gibi suçlardan soruşturma altındaydı. 

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler şunlar:

M.D. (Örgüt lideri)

E.D.

C.D.

E.D.

A.D.

E.D.

H.G.

H.K.

R.A.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Operasyonda özel harekat polislerinin de destek verdiği belirtildi. 

Suç Örgütünün Faaliyetleri

'Doğanlar' isimli suç örgütü, maddi sıkıntı içindeki vatandaşlara senet karşılığı borç para veriyordu.  Borcunu ödeyemeyen kişilerin para ve mallarını ise silah tehdidiyle gasp ettikleri tespit edildi.  Örgüt, bu yöntemlerle vatandaşların güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığı ifade edildi. 

Soruşturma sonucunda örgütün, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "yağma", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi" suçlarından da sorumlulukları olduğu belirlendi. 

İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda 'Doğanlar' isimli suç örgütünün lideri ve 8 üyesi gözaltına alındı.  Örgütün, maddi sıkıntı içindeki vatandaşlara senet karşılığı borç para verip, borcunu ödeyemeyenlerin para ve mallarını silah tehdidiyle gasp ettiği tespit edildi.  Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Operasyonda özel harekat polislerinin de destek verdiği belirtildi.