Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleri Hazırlıklarına Başladı Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleri Hazırlıklarına Başladı

9 Eylül'de gerçekleşen UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'taki İzlanda karşılaşması, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümüne denk geldi.  Gürsel Aksel Stadı, 2020 yılında kapılarını açtıktan sonra ikinci milli maçında da büyük bir başarıya imza attı. Stadyum, İzmirli ve Ege Bölgesi’nden gelen futbolseverlerle dolup taştı ve 90 dakika boyunca ay-yıldızlı futbolculara olağanüstü destek verildi. Gürsel Aksel Stadı, binlerce bayrakla bayram yerine döndü ve millilerimiz, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası Türkiye'de ilk kez İzmir’de sahaya çıkıp 3-1’lik galibiyetle sahadan ayrıldı.

Grupta iki maç sonunda 4 puanla zirveye oturan ay-yıldızlı ekibimizin İtalyan Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç sonrası taraftarlara övgüler yağdırdı ve İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de galip gelmenin önemine vurgu yaptı. Montella, "Bu özel günün galibiyetiyle katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sadece İzmir için değil, tüm Türkiye için anlamlı bir gün. Stadyumda bizi destekleyen taraftarımızın bu galibiyette büyük payı var" dedi. Birçok yorumcu da İzmir’deki milli atmosferi övgüyle karşılayarak, kente daha fazla milli maç verilmesi gerektiğini belirtti.

Narin Güran Anıldı

Türkiye-İzlanda maçında İzmirli futbolseverler, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cinayete kurban gittiği öğrenilen 8 yaşındaki Narin Güran’ı unutmadı. Maçın ilk dakikasında tribünlerde Narin cinayetini protesto ederek tezahürat yapmayan taraftarlar, ardından “Narin ölmedi, kalbimizde yaşıyor” ve “Çocuğa uzanan eller kırılsın” sloganlarıyla destek verdi.

Kerem’in Uğurlu Stadı

Galatasaray'dan geçen hafta Portekiz’in Benfica takımına 12 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Gürsel Aksel Stadı’nda kariyerinde ikinci kez hat-trick yaptı. Galatasaray’a transfer olduğu ilk sezonun 17 Nisan 2021’deki Göztepe maçında da 3 gol atan Kerem, İzlanda karşısında da aynı statta müthiş bir performans sergileyerek 3 gol attı. 25 yaşındaki futbolcu, 26’ncı milli maçında 9. golüne ulaştı. Kerem, son golünü Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçında Gürcistan’a atmıştı. İzmirliler, Kerem’in yanı sıra ülkemizi dünya devi Real Madrid’de temsil eden Arda Güler ve Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız gibi futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: DHA