Eşini de seviyordu. Böyle bir trajediyi yaşamak bize de büyük bir şok oldu" dedi. Vesim Şimşek’in uzak akrabası Mustafa Karataş (56) ise Vesim Şimşek’e 2 ay önce kanser teşhisi konduğunu ve tedavi gördüğünü belirtti.

Olay, Merkez 4541/1 Sokak'taki dağlık zeytinlik alanda dün sabah saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen Vesim Şimşek, çocukları Hiranur (11), Cemre (4), Ceylin (2) ve Nira Şimşek'i (14) evlerinden 2 kilometre uzaklıktaki zeytinliğe getirdi. Yanında taşıdığı tabancayla çocuklarına art arda ateş eden Şimşek, ardından intihar girişiminde bulunarak konumunu bildirdi.

Cenazeler Manisa'ya Götürüldü

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Cemre, Ceylin ve Nira'nın hayatını kaybettiği belirlenirken, ağır yaralanan Vesim Şimşek ve Hiranur Şimşek hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan yaralıların tedavisi devam ediyor. Cenazeler, adli tıp kurumu morgundan alınarak Manisa'nın Salihli ilçesine gömülmek üzere gönderildi.

Kazadan Sonra Görme Kaybı Yaşadı

Vesim Şimşek’in, eşi Naciye Şimşek ile boşanma aşamasında olduğu ve yeniden bir araya gelmeye çalıştığı ancak her defasında olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Vesim Şimşek’in bir kimya fabrikasında işçi olarak çalıştığı, yakın zamanda iş kazası geçirdiği ve sol gözünde görme kaybı yaşadığı belirtildi. Şimşek’in iş yerince tedavisine destek verildiği ifade edildi.

Son Anlarının Anısı Ortaya Çıktı

Vesim Şimşek’in çocuklarının köfte ekmeği çok sevdiği ve olaydan iki gün önce onlara köfte aldığını, hatıra olarak bir fotoğraf çektirdiği öğrenildi. Fotoğraf, çocuklarının son anılarından biri olarak kaldı.

Eşiyle Barışmak İçin Çaba Gösterdi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi

Vesim Şimşek’in ağabeyi Kasım Şimşek, olayın ardından derin bir şok yaşadıklarını belirterek, "Vesim’in çocuklarıyla ilişkisi çok iyiydi. Eşini de seviyordu ama 3 aydır ayrılmışlardı. Eşi evine dönmeyi reddettiği için belki böyle bir cinnet geçirmiş olabilir. Böyle bir olay yaşanacağını hiç tahmin etmedik" dedi.

Kanımız Dondu

Mustafa Karataş, olay sabahı ağabeyinin Vesim Şimşek ile karşılaştığını ve onun şen şakrak olduğunu, çocuklara börek aldığını söylediğini belirtti. Karataş, olayın ardından büyük bir şok yaşadıklarını ifade ederek, "Vesim’in böyle bir şey yapacağına dair hiçbir belirti yoktu" dedi.

Kaynak: DHA