GÜNDEM

İzmir'de Akıma Kapılan İki Kişinin Ölümüne Dair Davada 42 Sanık İlk Kez Hakim Karşısına Çıkıyor

İzmir’de, yağışlı bir havada sokakta yürüyen iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 42 sanık ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Abone Ol

12 Temmuz'da yaşanan olayda, Burdur Gölü'ndeki sağanak nedeniyle Bayraklı ilçesinde su birikintisine kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Soruşturma çerçevesinde, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve diğer yetkililer hakkında 22,5 yıl hapis cezası talep ediliyor. 13'ü tutuklu olmak üzere toplam 42 sanık hakkında, 'taksirle öldürme' suçundan ceza isteniyor. Sanıklar arasında Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan ve diğer yetkililer de bulunuyor.

Olayın yaşandığı gün, Bayraklı ve Konak ilçelerinde şiddetli sağanak nedeniyle caddeler suyla dolmuş, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay su birikintisinde elektrik akımına kapılmıştı. Deniz ve Öktemay, hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetmişti.

Soruşturma sonucunda, 30 kişiden 14'ü tutuklanmış, 2 şüpheli yurt dışında olduğu için gözaltına alınamamıştı. 11 kişiye daha gözaltı kararı verilmiş, bu kişiler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Yapılan bilirkişi raporunda, olayın öngörülebilir ve önlenebilir olduğu, Deniz ve Öktemay'ın herhangi bir kusuru olmadığı belirtilmişti.

İddianamede, sanıkların kusurlarının ve ihmalinin ağır olduğu, olayın gerçekleşmesinde teknik ve yönetimsel hataların etkili olduğu vurgulanmıştı. Ayrıca, elektrik şirketine daha önce yapılan ihbarlar ve sosyal medya paylaşımları da dosyaya eklenmişti.

Sanıkların, suçun bilinçli taksir nedeniyle işlendiği belirtilerek cezalarının yarı oranında artırılması talep ediliyor. Davanın ilk duruşması, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün gerçekleştirilecek.