GÜNDEM

İzmir’de 85 Kaçak Göçmen Yakalandı, 28 Kaçak Göçmen Kurtarıldı

İzmir’in Çeşme, Dikili, Menderes ve Urla ilçelerinde, yurt dışına geçmeye çalışan 85 kaçak göçmen yakalandı ve aralarında çocukların da bulunduğu 28 kaçak göçmen, Yunan unsurları tarafından Türk kara sularına itilerek Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Abone Ol

Sahil Güvenlik ekipleri, ilk olarak Çeşme Alaçatı yolu mevkiinde saat 01.50’de kaçak göçmen bulunduğu bilgisini aldı. Yapılan operasyonlarda, 4'ü çocuk 6 kaçak göçmen yakalandı. Aynı gün saat 00.25 ve 07.40’te Çeşme açıklarında lastik botlarda kaçak göçmenlerin bulunduğu bilgisi üzerine, Sahil Güvenlik Botu 20 kaçak göçmeni Yunanistan unsurlarınca geri itilmiş olduğu lastik bottan kurtardı ve ilçe açıklarında tespit edilen bir diğer lastik bottaki 13 kaçak göçmeni de yakaladı.

Saat 03.55’te Urla ilçesi açıklarında, lastik botta bir grup kaçak göçmen bulunduğu ihbarını alan ekipler, hareket halindeki lastik bottaki 42 kaçak göçmeni yakaladı. Aynı gün saat 05.00’te Dikili ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 24 kaçak göçmen, 12’si çocuk olmak üzere yakalandı.

Son olarak, Menderes ilçesi açıklarında saat 09.45’te, Yunan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilmiş bir lastik bottaki 8 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.