GÜNDEM

İzmir'de 8 Eylül'de Ulaşımda Maraton Nedeniyle Düzenlemeler

İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlamak amacıyla 8 Eylül Pazar günü düzenlenecek 12. Uluslararası 9 Eylül Yarı Maratonu nedeniyle şehirde ulaşımda çeşitli düzenlemeler yapılacak.

Abone Ol

Maraton, sabah 07.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, İnciraltı Spor Tesisi çevresinden dönerek tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Bu etkinlik kapsamında, bazı toplu taşıma hatlarında ve diğer ulaşım araçlarında geçici değişiklikler uygulanacak.

ESHOT Hattındaki Değişiklikler

04.00-12.00 saatleri arasında bazı ESHOT hatları geçici güzergah değişiklikleri yaşayacak:

486 ve 945 Numaralı Hatlar: Bu hatlar, mevcut güzergahları üzerinden Fahrettin Altay Meydanı'ndan dönüş yaparak ring hattı olarak hizmet verecek. 486 numaralı otobüs, İnciraltı Yeni Son Durak, İnciraltı Parkı, İnciraltı, Başak ve diğer duraklara, 945 numaralı otobüs ise Üçkuyular İskele Son Durak alanına uğramayacak.

311 Numaralı Hat: Mithatpaşa Caddesi-Vali Hüseyin Öğütçen Bulvarı kesişiminden dönüş yaparak, Mithatpaşa Caddesi üzerinden ring hattı olarak çalışacak. Ata, Sera, Beşyol, Başak, İnciraltı gibi duraklara hizmet verilmeyecek.

Diğer Hatlar (5, 6, 7, 10, 24, 25, 480): Bu hatlar, Mithatpaşa Caddesi-Fahrettin Altay Meydanı-Mehmetçik Bulvarı-Esentepe Son Durak hattında çalışacak ve Üçkuyular İskele Son Durak Alanı, Adnan Saygun Sanat Merkezi gibi duraklara uğramayacak.

510 Numaralı Hat: Gaziemir yönüne hareket eden bu hat, Fahrettin Altay Meydanı 9 Durağı'ndan dönüş yaparak Çevre Yolu üzerinden devam edecek. Fahrettin Altay Meydan 5 ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi duraklarına uğramayacak.

Feribot ve Tramvay Hizmetleri

Bostanlı-Üçkuyular Feribotu: 08.30-11.00 saatleri arasında hizmet vermeyecek. Bu süre zarfında, aynı hatta yolcu gemileri yarım saat arayla sefer yapacak.

Konak Tramvayı: 06.00-11.30 saatleri arasında çalışmayacak, ardından normal seferlerine dönecek.

Bu düzenlemeler, maraton etkinliğinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak ve şehir içi ulaşımı en iyi şekilde yönetmek amacıyla yapılmaktadır. Kamuoyunun bu değişikliklere uyum göstermesi beklenmektedir.