GÜNDEM

İzmir’de 350 Metrelik Atatürk Posteri İle ‘Zafer Yürüyüşü’

İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki büyük bir kutlama etkinliğiyle coşku içinde kutlandı.

Abone Ol

Etkinlikte, 350 metrelik dev bir Atatürk posteri ile düzenlenen ‘Zafer Yürüyüşü’ dikkat çekti.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini yansıtan şiirlerin okunduğu programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı da okundu. Erdoğan, mesajında, “İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan kahramanlarımızın fedakarlıkları ve milletimizin bağımsızlık kararlılığı sayesinde zaferle sonuçlandı. Cumhuriyetimizi kazanımları ile korumak ve yaşatmak için büyük bir azimle çalışıyoruz. Tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 102 yıldır aynı onur ve gururu yaşadıklarını belirterek, İzmir'in '9 Eylül'ün, 9 Eylül'ün İzmir demek olduğunu vurguladı. Tugay, “İzmir'de elde edilen zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin yazılışı ve ön sözü demektir. 9 Eylül, Kurtuluş Savaşı'nın ateşinin yakıldığı gündür” dedi. Ayrıca, vatan ve millet sevgisinin her şeyin önünde olduğunu vurgulayarak, vatandaşların bu günlerde gurur duymaları gerektiğini belirtti.

Törenin devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu'nun performansı ve milli mücadeleyi anlatan zeybek ile bando gösterisi sahnelendi. Etkinliğe katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkulu bir atmosfer yarattı.