Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Etkinlikler, Başkan Cemil Tugay’ın resmi törenlerle başlayacak ve Gündoğdu Meydanı'ndaki dron gösterisi ile Kültürpark'taki Mert Demir konseriyle sona erecek.

Başkan Cemil Tugay, Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bağımsızlık mücadelesinin ilk kurşunun atıldığı ve İstiklal Harbi'nin sona erdiği şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi derin bir saygı ve minnetle anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, saat 09.20’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayacak. Ardından, saat 10.15’te İzmir Valiliği'nde tebrikat töreni düzenlenecek. Saat 10.40’ta Cumhuriyet Meydanı’nda resmi kutlamalar gerçekleştirilecek. Vali Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ile birlikte Başkan Cemil Tugay, İzmirlilerin bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı'nın okunması ve günün anlamını belirten konuşmaların ardından saat 11.15'te geçit töreni yapılacak. Ayrıca, çeşitli noktalarında askeri bando konserleri verilecek.

Zafer Bayramı coşkusunu artırmak adına, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos’ta saat 18.00’de Konak Meydanı’nda, Kemeraltı Çarşısı girişinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verecek. Saat 21.00’de Kültürpark yeraltı otoparkında Mert Demir konseri düzenlenecek. Aynı gün saat 21.30’da Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda, 500 dron ile Zafer Bayramı temalı bir gösteri gerçekleştirilecek. Ayrıca, 31 Ağustos’ta saat 20.30’da Kültürpark’ta teknoloji temalı bir dron şovu yapılacak.

Spor etkinlikleri de programın bir parçası olacak. 27-29 Ağustos tarihlerinde U-17 Kadın Voleybol ve U-15 Kadın Futbol takımları mücadele edecek. Ayrıca, 3x3 Streetball İzmir Cup 2024 sokak basketbolu turnuvasının büyük finali, 30 Ağustos ve 31 Ağustos’ta oynanacak. Kültürpark’ta düzenlenecek büyük final maçları, her gün 16.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Özdere'de, 27-29 Ağustos tarihlerinde 17 Yaş Altı Kadın Voleybol ve 15 Yaş Altı Kadın Futbol takımlarının mücadele edeceği turnuvalar düzenlenecek. Voleybol branşında Altay, Altınordu, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka, futbol branşında ise Beşiktaş, Galatasaray, Bornova Spor Kulübü ve Denizli Sultanlarspor karşı karşıya gelecek.

Ulaşımda da bayram düzenlemesi yapılacak. 30 Ağustos'ta ESHOT Genel Müdürlüğü, askerler ve öğrenciler için ücretsiz ulaşım sağlayacak. Ayrıca, ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı'nda seferler yüzde 50 indirimli olacak. İZBAN seferleri ise Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA