AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 14-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük ve Çankırı illerinde orman yangınlarının yaşandığı hatırlatıldı. Yangınların yerleşim alanlarına yaklaşması sonucu, 5 bin 381 kişinin tedbir amacıyla güvenli bölgelere tahliye edildiği belirtildi.

Ayrıca İzmir’in Bayındır ilçesindeki Yeşilova Mahallesi, Bayraklı ilçesindeki Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri, Karşıyaka ilçesindeki Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri, Tire ilçesindeki Çayırlı Mahallesi ile Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri, Didim ilçesindeki Hisar Mahallesi’nin ‘genel hayata etkili afet bölgesi’ ilan edildiği ifade edildi.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Açıklamada, İzmir ve Aydın’daki yangından etkilenen mahallelerde hak sahipliği çalışmalarına başlandığı ve konut ile iş yerleri zarar gören vatandaşların AFAD İl Müdürlüklerine başvurması gerektiği vurgulandı. Zarar tespit çalışmaları sonucunda, mağdur vatandaşlara nakdi yardım yapılacağı belirtildi. “Devletimizin tüm imkanları ve kurumları ile milletimizin yanındayız” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA