GÜNDEM

İzmir Körfezi'nin Endişe Verici Durumu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın İzmir Körfezi hakkındaki açıklamaları, bölgenin ciddi çevresel sorunlarla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

Abone Ol

Yorgancılar'ın sözlerine göre, İzmir Körfezi artık körfez olmaktan çıkıp bir göle dönüşmüş durumda.

Körfezin rengi yeşile dönüşmüş ve giderek daha bulanık bir hal almaya başlamış. Yorgancılar, bunun sebebinin körfeze boşaltılan kirlilik olduğunu belirtiyor. Çünkü körfezdeki kirliliğin temizlenmesi için herhangi bir çalışma yapılamamakta. Hatta körfeze oksijen sağlamak için içindeki suyu başka bölgelere pompalayarak sirkülasyon yapmaya çalışıldığını ancak bunun da yeterli olmadığını söylüyor.

Körfezin büyük bir bölümünde oksijen seviyesinin sıfıra indiği vurgulanan açıklamalarda, buradaki durumun dünyanın başka hiçbir yerinde görülmediği belirtiliyor. Bu durum, körfezdeki canlı yaşamının neredeyse yok olma noktasına geldiğine işaret ediyor.

Toplantıda konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar, İzmir Körfezi'nin artık "göl" haline geldiğini, bu nedenle de körfez olarak adlandırılmaması gerektiğini ifade ediyor. Körfezdeki durumun oldukça endişe verici olduğu vurgulanırken, bölgedeki kirlilik sorunlarının acilen ele alınması gerektiği öne çıkıyor.