GÜNDEM

İzmir İtfaiyesi 4 Günde 249 Yangına Müdahale Etti

İzmir İtfaiyesi, 15-18 Ağustos tarihlerinde 27 ilçede toplam 249 yangına müdahale etti.

Abone Ol

Yangınların çoğunluğu ormanlık ve otluk alanlarda meydana gelirken, İzmir İtfaiyesi'ne 10 ilden gelen 41 araç ve 113 personel destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yamanlar Dağı ve kentin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlara hızlı bir şekilde müdahale etti. 4 gün süren bu süreçte, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla dahil toplam 27 ilçede yangınlar etkili oldu.

Yangınların büyük kısmı otluk alanlarda çıktı; 249 yangının 21'i orman yangını, 132'si ise otluk alanda meydana geldi. İtfaiye ekipleri, bu yangınların tümünü can kaybı yaşanmadan kontrol altına aldı. Ayrıca, 4 günlük sürede 23 ev ve işyeri yangını da söndürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın çağrısı üzerine, İstanbul, Ankara, Uşak, Balıkesir, Afyon, Bursa, Muğla, Edirne, Burdur ve Denizli’den toplam 41 araç ve 113 personel İzmir İtfaiyesi’ne destek oldu. Destek ekipleri, İzmir İtfaiyesi’nin koordinasyonunda yangınları kontrol altına almak için yoğun bir şekilde çalıştı.