Belediye Sokağı'nda yer alan stantlar, fuar ziyaretçilerine teknolojiyi yakından deneyimleme imkanı sunuyor.

Bu yıl 'teknoloji' teması ile düzenlenen fuarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları, teknoloji odaklı uygulamalarını ziyaretçilere tanıtıyor. Belediye Sokağı'nda; spor etkinlikleri, bilgi yarışmaları ve dans gösterileri gibi çeşitli aktiviteler düzenlenirken, VR gözlüklerle çağın ötesindeki turlar da yapılıyor.

Ziyaretçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu son teknoloji uygulamalarını yakından görebilme fırsatı buldu. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın standında; AIS Termal kameralar, Yapay Zeka Destekli Görüntüleme Sistemleri, Robot sistemleri, Açık Veri Platformu, IOT Aydınlatma Sistemi gibi birçok ileri teknoloji ürünü sergileniyor. Ayrıca, Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler standında önemli yapılar hakkında bilgi verilirken, Sosyal Hizmetler standında çocuklar için Robotik Kodlama ve Teknoloji oyunları sunuluyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ise VR gözlükler ile Geleceğe Dönüşüm Sanal Gerçeklik Oyunu sunarak çocukların ilgisini çekti.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ de, İnsansız Otopark Sistemi, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Dijital İkiz projelerini fuarda tanıttı. Minik ziyaretçiler için Metro Simülasyon Cihazı ile metro sürücüsü olma deneyimi yaşatıldı. Ayrıca, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından tanıtılan yapay zekâ destekli Sürücü Destek Sistemi ve Model Otobüs büyük ilgi gördü. ESHOT Müzesi ile kent ulaşım tarihine dair bilgiler sunuldu.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

İZSU, arıtma tesislerinde üretilen içme suyunun güvenliğini vurgulayan teknolojik uygulamalarıyla ziyaretçileri bilgilendirdi. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi standında ziyaretçilere, yapay zeka uygulamaları ile Mustafa Kemal Atatürk, Barış Manço veya Zeki Müren ile aynı karede fotoğraf çekilme fırsatı sunuldu.

Fuarı gezen ziyaretçilerden Nevin Karak, “Standlar çok güzel, yapay zeka uygulamaları ve Atatürk ile fotoğraflar beğenildi,” derken, Levent Sarıkaya, “Burası oldukça başarılı, arkadaşlar çok güler yüzlü,” şeklinde yorumda bulundu. Derya Sarıkaya ise, “Özellikle çocuklara eski bilet ve kutuları göstermek eğlenceliydi,” ifadelerini kullandı. Özgül Gülhan ise, “Gayet güzel olmuş, gezmek çok eğlenceliydi,” dedi.

Kaynak: DHA