McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Tosun, "Geçen yıl bilişim suçlarını soruşturmakla görevli Cumhuriyet Savcı sayımız 9 iken, bu yıl bu sayıyı 20 olarak belirledik. Gelecek dönemde bilişim suçlarıyla etkin bir şekilde mücadele edeceğiz. Ayrıca, terör örgütlerine yönelik soruşturmalarımız da sürüyor" dedi.

Tören, adliye girişindeki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Gökberk Sunal, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ve adliyede görevli hakimler, savcılar ve avukatlar törene katıldı.

Başsavcı Tosun, adli hizmetlerin daha etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla çeşitli projeler başlattıklarını belirtti. Bu çerçevede, adliye binasının güçlendirilmesi için yaklaşık 550 gün sürecek bir proje başlatıldığını, H Blok’un boşaltıldığını ve sosyal tesisler olarak yeniden düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca, yeni bir ek binanın kiralanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Uzlaşma Faaliyetleri ve Soruşturma İstatistikleri                                       

Tosun, 2023-2024 yılı soruşturma sayılarında yaklaşık 10 bin dosya azaldığını ve bunun önleyici kolluk kuvvetlerinin etkinliği ile uzlaşma çalışmalarının olumlu sonuçlarıyla ilişkili olduğunu söyledi. Uzlaşma bürosunun barışçıl çözümler sunduğunu, bu nedenle uzlaşma faaliyetlerine daha da yoğunlaşacaklarını vurguladı.

Bilişim suçlarındaki artışa da dikkat çeken Tosun, bilişim suçlarını soruşturmakla görevli Cumhuriyet Savcı sayısını 20’ye çıkardıklarını ve bu alanda etkili bir mücadele sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, terör örgütleriyle ilgili 900 soruşturma yürütüldüğünü ve FETÖ’nün yargıdaki yapılanmalarına karşı da çalışmalar yapıldığını ifade etti. "Türk yargısı hiç olmadığı kadar bağımsızdır ve suçlularla etkin mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Gökberk Sunal, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısında yaşamını yitiren şehitleri anarak, yeni mahkemelerin faaliyete geçtiğini ve 2024 Yaz Kararnamesi ile aralarına katılan hakim ve savcılara hoş geldiniz dedi.

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ise hukukun üstünlüğüne ve savunmanın önemine vurgu yaparak, avukatların sorunlarına değindi.

Tören, kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: DHA