Konak'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yer alan Karataş Yaya Üst Geçidi ve Bornova'da Altındağ Mezarlığı yakınında bulunan Yaya Üst Geçidi projeleri hızla ilerliyor. Her iki projede de çelik konstrüksiyon montajı devam ediyor ve tamamlanmaları kasım ayında planlanıyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Konak Karataş Yaya Üst Geçidi'nde önemli aşamaları geride bıraktı. Deniz seviyesinin altında gerçekleştirilen ve tramvay hattının yakınında yürütülen temel çalışmaları tamamlandı. Şu anda, üst geçidin çelik bölümlerinin montajı yapılıyor. Ekipler, gece-gündüz çalışarak Karataş Lisesi önü ve orta refüj hattındaki üst geçit ayakları ile kirişlere çelik montajı gerçekleştiriyor. Montajların tamamlanmasının ardından 4 yürüyen merdiven ve 2 asansörün yerleştirilmesi yapılacak. 81 metre uzunluğunda ve 3,6 metre genişliğinde olacak bu üst geçit, bin 300 metrekarelik bir çevre düzenlemesi ile desteklenecek. Bu proje, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki yaya ve araç trafiğini rahatlatmayı hedefliyor.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Bornova'da ise, Buca Onat Tünelleri ile otogar arasındaki ekspres yol üzerinde yapımı devam eden Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi'nin montaj çalışmaları başladı. Bu üst geçit, 4416 ve 4495 sokaklarını bağlayarak bölgede yayalar için güvenli bir ulaşım sunacak. 47 metre uzunluğunda, 5,5 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğindeki köprünün betonarme çalışmaları tamamlandı. Şu anda, asansör kulesi ve merdivenlerin çelik montajı ile yaya platformu montajı yapılıyor. Her iki üst geçidin de kasım ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Kaynak: DHA