SPOR

İzlandalı Aile, Sea to Sky Yarışında Mücadele Edecek

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek olan Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, 10-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Bu yıl, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası kapsamına alınan yarışa, 42 ülkeden 420 sporcu kayıt yaptırdı.

Öne çıkan bir detay, İzlandalı bir ailenin yarışa katılması. Bu aile, anne, baba ve iki çocuktan oluşuyor ve yarışta “Sorry Bro” takım adıyla mücadele edecek. Daha önceki yıllarda bu yarışa 2 veya 3 kişi katılan aile, bu yıl tüm fertleriyle birlikte yarışa katılacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Yarışın Detayları

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı, 7 etaplı Hard Enduro Dünya Şampiyonası'nın 6. ayağı olarak gerçekleştirilecek. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından organize edilen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Olympos Teleferik'in katkılarıyla hayata geçiriliyor.

Aile Deneyimi

Ailede ilk olarak bu spora 58 yaşındaki baba Haukur Thorsteınsson katıldı. Thorsteınsson, “Bu spora 38 yaşında biraz geç başladım. Daha sonra ailemi de motosiklet kullanmaları için teşvik ettim ve birlikte sürmeye başladık. Sea to Sky'ın ismini duyduğumda buraya katılmak istedim. 7 yıldır bu yarışa geliyoruz ve gerçekten ismini hak ettiğini düşünüyorum.” dedi.

Thorsteınsson, bu yıl altın geçiş kapısından geçme hedefinde olduğunu belirtti. Daha önceki yıllarda bu kapıya ulaşamadığını, ancak bu sene kesinlikle ulaşmayı hedeflediğini ifade etti.

Bu yılki yarışın, doğası ve deniziyle Kemer’de yapılacak olmasının da keyifli bir deneyim sunduğunu belirten Thorsteınsson, “Dünyanın her yerinden hard enduro yarışçıları buraya toplanıyor ve onlarla birlikte vakit geçirmeyi çok seviyorum. Ayrıca Türk insanının sıcakkanlılığı bizi olumlu etkiliyor.” dedi.