1. İZKİTAP, dokuz gün boyunca imza günleri, söyleşiler ve etkinliklerle, edebiyat dünyasının önde gelen yazar, şair ve düşün insanlarını okurlarıyla buluşturacak. Bu yıl onur konuğu yazar olarak Hakan Günday belirlenirken, etkinliğin teması 'Sinema ve Edebiyat' olacak. İZKİTAP, yayıncılık sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirerek kitap tutkunlarının buluşma noktası olmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlikte, 350’ye yakın yayınevi, eğitim yayınları ve 20’den fazla sahaf yer alacak. Ayrıca, 800’den fazla yazar, şair ve çizer, binin üzerinde imza etkinliği ve söyleşi ile katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak. Uluslararası konuk yazarların da yer alacağı fuar, ziyaretçilere tam bir kültür şöleni sunacak.

Ulaşım Kolaylığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, katılımcıların Fuar İzmir'e ulaşımını kolaylaştırmak için özel ulaşım hatları oluşturacak. Üçyol Metro-Fuar İzmir, Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir ve Fahrettin Altay-Fuar İzmir hatlarının yanı sıra, şehrin farklı noktalarından düzenli seferler yapılacak. Okul gruplarının fuara kolay erişimi için servisler de kaldırılacak.

Erbaa'da Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Yaralanan Yok Erbaa'da Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Yaralanan Yok

Fuarın Detayları

Fuar, 10.00 - 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 28 bin metrekare kapalı alanıyla B Hol’de gerçekleştirilecek olan fuar, 10 binlerce kitapseverin ilgisini çekmesi bekleniyor. Katılımcı yayınevleri, etkinlik ve imza günü takvimi hakkında daha fazla bilgiye ise kitapizmir.com adresinden ulaşılabilecek.

Yılda iki kez düzenlenen İZKİTAP, ekim ayında Fuar İzmir’de, nisan ayında ise Kültürpark’ta gerçekleşiyor. İlkbaharda doğayla iç içe bir festival havasında geçen fuar, bu yıl da kitapseverleri bir araya getirecek.

Kaynak: DHA