Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Hamşıoğlu, bu şekilde çocukların korunabileceğini ifade etti.

Hamşıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Tekirdağ'da 2 yaşındaki bir bebeğin istismar sonucu entübe edilmesi ve kentteki diğer olaylarla ilgili bilgiler verdi. Ayrıca, Tekirdağ'da uyuşturucu kullanımının ve silahlanmanın arttığını belirtti. Çocukların korunması konusundaki devlet yükümlülüklerine dikkat çeken Hamşıoğlu, "Bir çocuk doğduğunda, hangi ortama geldiğinin değerlendirilmesi devletin bir görevidir. Eğer çocuk, madde bağımlısı bir annenin kucağına ya da gece işçisi olarak çalışan bir annenin yaşadığı ortama emanet ediliyorsa, bu çocuğun sağlıklı bir şekilde büyümesi beklenemez. Bu durumda, çocuklarımızı tehlikelerin kucağına bırakmış oluyoruz. Bu farkındalığı oluşturmayan bir yönetim anlayışının, çocukların yaşadığı sorunlara dair samimi olduğunu düşünmüyorum," dedi.

Devletin nasıl bir test yapması gerektiği sorulduğunda Hamşıoğlu, "Örneğin, Sıla olayındaki anne cezaevine girmiş, madde bağımlısı ve müzikholde çalışıyor. Çocuklarının bakımını kime bıraktığının farkında bile değil. Bu tür durumlar, bir çocuğun güvenli bir ortamda büyüyüp büyüyemeyeceğini sorgulamamızı gerektirir. Devletin, çocukların emanet edileceği aileleri gerçek verilere dayalı olarak test etmesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA