Erbaa İlçe Başkanı Murat Toycan Selçuk: “Hepimiz biliyoruz; son iki yıldır pandemi süreci ile birlikte eğitimde büyük kayıplar yaşadık. Binlerce öğrencimiz iki yılı aşkın süre nitelikli eğitim alamadı. Eylülde tekrar açılan okullar ve fedakâr eğitim emekçileri büyük risk alarak eğitime devam ediyor. Hem geçmiş kayıpları telafi etmeye çalışırken hem de güncel eğitimi yürütmeye çaba harcıyorlar” ifadeleri kullandı.

İlçe Başkanı Murat Toycan Selçuk: “Erbaa Coşkun Anadolu Önder Lisesi 820 den fazla öğrenciye eğitim hizmeti veriyordu. Okul binası depreme dayanıklı değil diye yıkım kararı alındı. Öğrencilerin yarısı GOP ilköğretim okuluna, yarısı Atatürk ilköğretim okuluna geçici yerleştirildi. Mevcut ilköğretim öğrencilerin de eğitimleri ikili öğretim oldu.

Bununla ilköğretim yavrularının da eğitimleri gasp edilmiş oldu. Fatih Anadolu Lisesi binası da depreme dayanıklı değil. Oranında güçlendirmeye alınması kararlaştırılmış. Son bilgilere göre oranında yıkılıp yenilenmesi gündemde. Daha kesinleşmeden Erbaa’nın bu güzide okulu da yarım gün eğitime geçti. Burada eğitim gören 870 öğrenci de gözden çıkarılmış durumda. Yıkım gerçekleşir ise bu öğrenciler Tepeşehir Yibo okuluna taşınacak. Yetmezmiş gibi oradaki ilköğretim öğrencilerinin de yarım gün eğitim hakkı gasp edilmiş olacak.

Dahası var. Erbaa Kız Meslek Liseside depreme dayanıklı değilmiş. Eski Hastane arkasındaki bu okulumuz da yıkılacak. Harun Yüksel İlköğretim okuluna taşınacak. 500 den fazla öğrenci yarım gün eğitim alacak. Aynı zamanda Harun Yüksel İlköğretim çocuklarımızın da yarım gün eğitim hakları gasp edilecek” dedi.

PEKİ ERBAA KIZ MESLEK LİSESİ NEREYE YAPILACAK

Erbaa’da Pazar Günü Sıcaklık 11 Dereceye Yükselecek Erbaa’da Pazar Günü Sıcaklık 11 Dereceye Yükselecek

“Eski Üniversite binasının bulunduğu bölgeye. Bitmedi Erbaa Öğretmenevi binası da çürükmüş. Ortalama iki yılda tadil edilen bina çürük. Orası da yıkılacak. Peki yeni öğretmenevi binası yapılacak mı? Yıkılacak Erbaa Kız Meslek okulunun boşalttacağı alana. Bunun asıl sebebi yeni yapılacak projenin mevcut yere sığmayacak olması aynı zamanda.

Emekli öğretmenlerin tek buluştuğu sosyal, kültürel zaman geçirdikleri ortamı da yok etmek çok yanlış olacak. Emekli öğretmenlerimize geçici yer göstermek yerine çağdaş, modern yeni projenin ulaşılabilir yeri için çaba görmek isteriz. Eğitim niteliği ve fırsat eşitliğinin yok edildiği bu karmaşada veliler bilgilendirilmedi mi acaba? Bu karmaşada öğretim kalitesi ve 7-8 bin öğrencinin kaybının telafisi mümkün mü?” dedi.

Selçuk: “Bütün bu karmaşada Erbaa’nın en güzide okulu Erbaa Merkez Anadolu Lisesi hiç sebep yok iken neden yarım gün eğitime geçildi. Çocuklar sabah saat 06.30 sokaklarda. 12.40 öğlen okul boşaltılıyor. Sanırım taşımalı eğitimden üç beş kuruş tasarruf etmek için bu başarılı okulumuz öbür okullara uydurulmuş, kurunun yanında yakılıyor. Binalarımız yenilensin itiraz etmiyoruz. 100 bin nüfusu aşkın ilçenin çocukları gözden çıkarılmasın! İki yılı pandemiden kaybeden çocuklarımız en az iki yılda inşaat süresince kaybedecekler. Okulların yenilenmesine, çocuklarımızın daha sağlıklı, modern, güvenli ortamlarda eğitim görmeleri için yapılan yatırımlara karşı çıkmak veya eleştirmek haksızlık olur. Ama iyi şeyler yapılırken gelecek nesillerin eğitim haklarının düşünülmemesini, son zamanlarda çoğu işte olduğu gibi plansızlıkları eleştirmemek de duyarsızlık olur. Tekrar gözden geçirilmesi veya istişare edilmesi gerekmiyor mu?” dedi.

Editör: TE Bilişim