GÜNDEM

İtfaiye Erinin Kendi Solunum Cihazını Takarak Kurtardığı Yavru Kedi, Sağlığına Kavuştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli itfaiye eri Seray Başol'un, bir yangın sırasında evde bitkin halde bulup kendi solunum cihazını kullanarak hayatını kurtardığı yavru kedi, tedavisinin ardından sahibine teslim edildi.

Abone Ol

9 Ağustos'ta Balıkesir'in Karesi ilçesine bağlı Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi'ndeki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Yangına müdahale eden ekiplerden itfaiye eri Seray Başol, yan odada yerde bitkin halde yatan bir yavru kedi fark etti. Kedinin sağlığını korumak için kendi solunum cihazını kullanarak ilk müdahaleyi yapan Başol, kediyi hayatta tutmayı başardı. Ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin donanımlı hayvan ambulansı VETBULANS'ı arayarak kediyi Altıeylül Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'ne naklettirdi. Burada da kedinin tedavisine devam edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İtfaiye Eri Seray Başol ve Veteriner Hekim Mehmet Emre Öztürk ile yavru kediyi, sahibi Elif Biroğlu'na teslim etti. Kediyi yaklaşık bir ay önce sokakta bulup sahiplendiğini ve "Biber" adını verdiğini belirten Biroğlu, "Kediyi bulduğumda çok küçüktü ve hastaydı. Sokakta yaşaması zor görünüyordu, bu yüzden tedavi ve aşılarını yaptırdım. Yangında yaşanan olay sonrasında kedimiz kurtuldu. Kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 'Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz' projesi ile sokak hayvanlarını sahiplendirme konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek, "Biber evine kavuştu, bu bizi çok mutlu ediyor. Can dostlarımızın mutluluğu için çalışıyoruz ve onların da birer canlı olduğunu unutmamamız gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Şehrimizde, sahiplendirme seferberliği başlattık ve barınaklarımızdaki can dostlarımızı sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız için duyuruyoruz. Sahiplenen herkese teşekkür ederiz" dedi.

İtfaiye Eri Seray Başol, yavru kediyi sahibine teslim etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kedimizi sahibine kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah bundan sonraki yaşamı da sağlıklı olur" şeklinde konuştu. Veteriner Hekim Mehmet Emre Öztürk, kedinin bitkin durumda geldiğini ve ilk müdahalenin ardından tedavi sürecine alındığını belirtti. "Kedimiz ilk anda oksijen desteği sayesinde hayatta kaldı. Karbonmonoksit zehirlenmelerinde ilk 48 saat kritik olduğundan, kedimiz yoğun bakımda kaldı ve sonrasında tedavi tamamlandı. Şu anda sağlığına kavuşmuş durumda," dedi.