GÜNDEM

İtalya’dan Türk Voleyboluna ‘Mükemmeliyet’ Daveti

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Daniele Santarelli, İtalya’dan gelen prestijli bir davet aldı.

Abone Ol

İkili, 21 Ekim’de Roma’da düzenlenecek “Akdeniz Mükemmeliyet Ödül Töreni”ne resmi olarak davet edildi.

Davet, Avrupa Voleybol Federasyonu’nun kongresine ev sahipliği yapan Napoli’de yapıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Napoli’de düzenlenen kongrede yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdi. Üstündağ, İtalya Spor Yazarları Derneği (USSI) Başkanı Gianfranco Coppola ile bir araya geldi. Coppola, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın son yıllardaki başarısını övgüyle değerlendirdi ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda elde edilen 4’üncülüğün ardından takımın gösterdiği başarı grafiğini takdir etti.

Coppola, Üstündağ ve Santarelli’yi 21 Ekim’de Roma’da yapılacak “Akdeniz Mükemmeliyet Ödül Töreni”ne davet etti. Davette, Türk voleybolunun büyük başarılara imza atan teknik direktörü ve federasyon başkanının bu önemli törende yer almasının kendilerini çok mutlu edeceğini belirtti.

Mehmet Akif Üstündağ, davet için teşekkürlerini ileterek, ödül törenine katılmayı arzu ettiklerini ve federasyonun programlarına göre dönüş yapacaklarını ifade etti. Görüşme sırasında Üstündağ’a, İtalya Spor Yazarları Derneği’nin 75’inci kuruluş yıl dönümüne özel hazırlanan madalya takdim edildi.

“Akdeniz Mükemmeliyet Ödül Töreni”, Akdeniz Gazeteciler Derneği tarafından geçen yıl başlatıldı ve büyük yankı uyandırdı. İtalya Spor Yazarları Derneği, Avrupa Spor Yazarları Derneği ve Artemisia Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ödül töreni, iş, sanat, sinema, kültür ve spor dünyasının başarılı isimlerini ödüllendiriyor. Geçen yılki törende, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, Inter’in efsane futbolcusu Javier Zanetti, eski milli kaleci Dino Zoff ve Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ödül almıştı. Montella, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Bu ödül, yaptıklarımın takdir edilmesi açısından büyük bir gurur kaynağı,” demişti.