Olay, İstanbul'da meydana geldi. Mazin B. isimli şüpheli, İstanbul'dan 34 HOU 261 plakalı bir cipi çaldı. Ardından Bursa'nın İnegöl ilçesine gitmeye çalıştı. 

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalınan cipin İnegöl'e geleceğini öğrenince harekete geçti. İlçe girişinde bekleyen ekipler, şüpheliyi durdurma çağrısında bulundu. Ancak sürücü uyarıya rağmen durmayıp, ciple kaçmaya başladı. 

Bunun üzerine ekipler, şüpheliyi 10 kilometre süren bir takibin ardından durdurabildi. Cip, ekipler tarafından önü kesilerek durduruldu. Suriye uyruklu Mazin B. gözaltına alındı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şüphelinin çaldığı cip, ekipler tarafından el konuldu. Mazin B.'nin İstanbul'dan Bursa'ya kaçarken nasıl yakalandığı ve ne gibi delillerin ele geçirildiğine dair detaylı bilgiler henüz paylaşılmadı. 

Türkiye ve Almanya'nın Güçlü Ekonomik İlişkileri Türkiye ve Almanya'nın Güçlü Ekonomik İlişkileri

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalınan aracı tespit edip, şüpheliyi 10 kilometrelik bir takibin ardından durdurmaları, olayın başarılı bir operasyonla sonuçlandırıldığını gösteriyor. Ancak hırsızlık olayının arkasındaki diğer ayrıntılar ve Mazin B.'nin geçmişi gibi konular, soruşturmanın ilerleyen safhalarında aydınlatılacaktır. 

Kaynak: DHA