Operasyonda, gözaltına alınan 10 kişiden 8'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, M.B. isimli şahıs tarafından Avrupa ülkelerine gönderilen kargoları incelemeye aldı. 30 Temmuz Salı günü, M.B.'nin Fransa'ya gönderilmek üzere hazırladığı kargoda sahte kimlikler bulundu. Yapılan takibin ardından, M.B.'ye ait 14 farklı pakette toplamda 17 ülkeye ait sahte kimlik ele geçirildi.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Ekipler, sahte kimlik ve pasaport üretimi yapan şüphelilerin izini sürerek, İstanbul'un çeşitli noktalarında 5 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonlarda, 35 adet sahte pasaport, 254 sahte kimlik kartı, 25 sahte vize etiketi, 8 pasaport iç yaprağı ve yaklaşık 200 ülkenin sahte kimlik ve pasaport üretiminde kullanılan çeşitli cihazlar ele geçirildi.

Şüphelilerin, yurt dışından gelen siparişler doğrultusunda sahte belgeler ürettiği ve bu belgeleri hediyelik eşya içinde gönderdiği tespit edildi. Sahte pasaportların 2 bin dolar, sahte kimliklerin ise bin 500 dolardan satıldığı belirlendi. Gözaltına alınan 10 kişiden 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA