GÜNDEM

İstanbul'da Sahte Kozmetik Ürünleri ve Temizlik Malzemelerine Yönelik Büyük Operasyon

İstanbul'da, ünlü markalara ait kozmetik ve temizlik ürünlerinin sahtelerinin üretimini ve satışını engellemeye yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

Abone Ol

Operasyon kapsamında, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan 11 bin 52 sahte ürün ile 36 bin 200 doluma hazır boş bidon, kapak ve etiket ele geçirildi. Ayrıca, bir kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte kozmetik ve temizlik malzemelerinin üretimi ve dağıtımını engellemeye yönelik olarak bir süredir yürüttükleri çalışmayı 2 Eylül Pazartesi günü sonuçlandırdı. Bahçelievler Yenibosna Mahallesi'ndeki bir adrese yapılan operasyonda, güneş kremi, şampuan, deterjan ve çamaşır suyu gibi ürünlerin sahte versiyonlarına ulaşıldı. Operasyon sırasında ele geçirilen 36 bin 200 doluma hazır boş bidon, kapak ve etiketler de sahte ürünlerin üretiminde kullanılmak üzere hazırlanmıştı.

Yakalanan şüpheli, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ele geçirilen sahte ürünler ve malzemeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesinde sergilendi. Bu operasyon, sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini ve tüketicilerin mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor.