İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı’nın koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı.

Operasyonlar, Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda, 13 ayrı suç eylemi gerçekleştirdiği belirlenen 23 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, çeşitli tarihlerde gerçekleştirdikleri eylemler arasında; Sancaktepe’de C.M. isimli iş yerine yönelik kurşunlama ve el bombası atma, Bağcılar’da T.B. isimli iş yerinin kurşunlanması, Fatih’te F.O.Y. isimli iş yerinin kurşunlanması, Güngören’de İşhanı’nın kurşunlanması, Büyükçekmece’de araç kurşunlanması, Başakşehir’de K.R. isimli iş yerinin kurşunlanması, Sarıyer’de çeşitli tarihlerde ikamet ve araç kurşunlamaları, Şişli’de araç kurşunlanması gibi olaylar yer aldı.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Operasyonlarda, 2 savunma tipi el bombası, 7 ruhsatsız tabanca, 1 otomatik silah, 1 GPS takip cihazı, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve eylemlerde kullanıldığı belirlenen 1 çalıntı otomobil ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla tamamlayan polis ekiplerini tebrik ederek, "Kahraman polislerimizi kutluyorum. Milletimizin duaları sizlerle" dedi.

Kaynak: DHA