GÜNDEM

İstanbul’da Kaçak Göçmenler ve Firariler İçin Sahte Evrak Düzenleyenlere Operasyon: 15 Gözaltı

İstanbul’da, kaçak göçmenler ve firariler için sahte pasaport, kimlik ve vize evrakları düzenleyen kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

Abone Ol

Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak göçmenler ve firariler için sahte belgeler hazırlandığına dair bilgi aldı. Şüphelilerin Fatih ilçesinde çeşitli adreslerde bu belgeleri imal ettiklerini tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti. Eş zamanlı olarak 7 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 6’sı Iraklı ve biri İran uyruklu olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, sahtecilikte kullanılan birçok materyal ele geçirildi. Bunlar arasında bin 743 basıma hazır sahte kimlik kartı, bin 489 sahte vize etiketi, 196 sahte AB pasaportu, 68 sahtecilikte kullanılan silikon mühür, 12 ülkeye ait silikon mühür kalıbı, AB ülkelerine ait 10 sahte sürücü belgesi, 9 mühür stampa, üzerinde çip bulunan 8 boş kart, 5 mor cihaz, lazer markalama ve kazıma makinesi ile bir dizüstü bilgisayar bulunuyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülerek sorguya alındı. Şüphelilerden Murat İ., Bilal S., Fikret B., Masood M.Y.Y., Ali S., Amanj H.K.K. ve Saadi R. adlı 7 kişi, 6 Eylül tarihinde sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüphelilerden Hazni A., Halis E., Saylan E., Yusuf A., Kamil D., Rebwar A.M.M., Tahsın M.A.A. ve Raja M. ise "Adli Kontrol" ve "Yurtdışı Çıkış Yasağı" hükümleri uyarınca serbest bırakıldı.